MUĞLA'YA TOBB FEN LİSESİ AÇILIYOR

Monday, 24.08.2020

Bilindiği gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin 81 ilde 81 okul projesi kapsamında, Muğla Odaları ve Borsa’nın girişimleri ile Muğla’mıza kazandırdığımız TOBB Fen Lisesi, geçtiğimiz yılın sonunda inşaatı bitirilerek teslim edilmişti.

Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse kamuoyunda okulun hizmete girmesi ile ilgili çok sayıda tartışma ve beraberinde bilgi kirliliği yaşandığını üzülerek izlemekteyiz.

Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirebilmek adına bu basın bildirisini yayınlama ihtiyacı hissettik.

En baştan başlamak gerekirse, TOBB’un 81 İlde 81 Okul Projesi’ni duyduğumuzda ilimize bir eğitim yuvası kazandırmak heyecanı ile hemen harekete geçerek, projenin bir ayağının Muğla’ya gelmesini sağladık. Bu kapsamda ilimize, protokol gereği çağdaş bir eğitim tesisi kazandıran TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Eğitime verdiğimiz önem dikkate alındığında çıkış noktamız, TOBB’un ve Muğla Odaları ve Borsanın misyonu ve vizyonuna yakışır, vatanına milletine hizmet edecek gençleri yetiştiren bir bilim yuvası hayata geçirmekti. Bu kapsamda Muğla’ya yakışacak bir Fen Lisesi hayal ettik.  

Çalışmalarımız sonucunda yapılmasını hayal ettiğimiz TOBB Fen Lisesi için, 8 Ekim 2015 tarihinde, TOBB ile Muğla Valiliği arasında, MUTSO ev sahipliğinde, Muğla Odaları ve Borsa’nın da katılımıyla bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol neticesinde 22 Ağustos 2017 tarihinde, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi ve çalışmalar başlatıldı.

Şunu belirtmek isteriz ki; TOBB ve Muğla Odaları ve Borsa olarak üzerimize düşen tüm sorumluluklar süresi içerisinde titizlikle sürdürülmüş ve neticelendirilmiştir. Protokolde belirtildiği üzere yükümlülüğümüz, 16 derslikli ana binayı oluşturmak ve Valiliğimize teslim etmekti.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, protokol şartlarında kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek eğitime, bilime, Muğla’ya yakışır bir Fen Lisesi binası yaptı ve teslim etti.

Okulun ne zaman eğitime açılacağı, ek binaların, yemekhanelerin yada spor tesislerinin yapılıp yapılmaması gibi kamuoyunda gündeme gelen ve özellikle bazı veliler tarafından yapılan eleştirilere konu olan iş ve işlemlerde TOBB’un ve Muğla Odaları ve Borsa’nın yetkisi ve sorumluluğu olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Biz TOBB ve Muğla Odaları ve Borsa olarak, Muğla’nın eğitimine önemli bir katkı sağlamak adına, yaklaşık 12 Milyon TL’lik bir yatırımın Muğla’mıza kazandırılmasının huzuru içerisindeyiz.

Bütün bunların yanında, eksiklerin giderilmesi adına, Muğla kamuoyundan, velilerden, üyelerimizden gelen taleplerin yönetim kurullarımız tarafından titizlikle değerlendirilip, yasal çerçevede elimizden gelen her desteği vereceğimizi ve bunun dışında herhangi bir yükümlülüğümüzün bulunmadığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.