EGE BÖLGESİ ODA VE BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI

Thursday, 08.10.2020

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Birlik Başkanımız M.Rifat Hişsarcıklıoğlu ve Ege Bölgesi Oda Borsa Başkanları'nın katılımıyla 7 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen video konferansa katıldı. Konferansta söz alan ve pandemi süresince Marmaris turizm sezonunu değerlendiren Başkan Ayhan, geçtiğimiz hafta İngiltere'nin Türkiye'ye yönelik aldığı karantina kararının ardından, ilçemizde faaliyet gösteren işletmelerin yaşayacağı sıkıntıları dile getirdi. Üye işletmelerimizin beklentilerini de aktaran Ayhan, 2021 turizm dönemi için harekete geçmenin önemli olduğunu söyledi. 

Hisarcıklıoğlu, salgın başladığından itibaren, Odalar, Borsalar ve Sektör Meclisleri ile birlikte çalıştıklarını vurgularken, “Oda-Borsa başkanlarım, üyelerimizin sesini duyurdu, dertlerine tercüman oldu. Allah hepinizden, emeklerinizden ve gayretlerinizden razı olsun” dedi.
 
Yapılan çalışmalar sayesinde, Mart ayında 70 maddelik öneri setini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. İşte en son, eğitim sektöründeki KDV oranı indirildi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresi 31 Ekim’e uzatıldı. Yatırım Teşvik sisteminde ilçe bazlı yeni bir yapılanma başlatıldı” diye konuştu.