İLLER VE DESTİNASYONLAR TANITIM TOPLANTISI

Friday, 22.01.2021
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın ev sahipliğinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" toplantısına katıldı. Muğla ili odaları ve borsa başkanları, özel sektör temsilcileri ve turizm sektörü ilgili kurumlarının da yer aldığı toplantıda, Muğla ili turizm destinasyonlarının geleceği istişare edildi. Tanıtım çalışmaları için yapılabilecek projelerin masaya yatırıldığı toplantıda, ilçelerin farklı dinamiklere sahip olduğu da ele alındı.

Toplantıda konuşan TGA Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen, Türkiye’nin turizm potansiyelinin yüzde 89’undan Marmara ve Akdeniz bölgesinin pay aldığını söylerken, amaçlarının Türkiye’nin her noktasındaki kültür ve turizm envanterini ortaya çıkararak tanıtım yapmak olduğuna değindi.

Turizm sektörünün pandemi çok yara aldığına değinen Ertan Türkmen, Türkiye’nin turist sayısı ve turizm geliri anlamında rakipleri İtalya, İspanya ve Yunanistan’a göre daha az etkilendiğini belirtti. Türkmen, “Diğer ülkelerde turizm geliri ve turist sayısında yüzde 80’e varan düşüş varken, Türkiye’de en son baktığımızda yurt dışından gelen turist sayısı 12.7 milyon olarak oluşmuş durumda, bu da bir önceki yıla göre yüzde 70’lere tekâbül ediyor. Gelirlerimiz de son rakamlar çıkmadı ama yüzde 66 oranında düştüğünü düşünüyoruz. Diğer ülkelerde yüzde 80’lere varan düşüşler söz konusu. Diğer ülkeler güvenli turizm sertifikasıyla ilgili bizden bilgi almaya çalışıyorlar. Güvenli turizm sertifikası standardını geliştirmemiz ve bütün dünyaya Türkiye’de nasıl rahat tatil yapıldığının altını çizmemiz gerekiyor. Güvenli turizm sertifikasından sonra bu sayıları sağladık” dedi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından TGA Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen ve uzmanlar kamu-sivil toplum kuruluşları temsilcilerin sorularını cevaplayarak toplantıyı tamamladı.