MUĞLA BORSA VE ODALARI BİR ARAYA GELDİ

Tuesday, 26.10.2021
Muğla Odaları ve Borsası, Datça’da düzenlenen ortak toplantıda bir araya gelerek üyelerin sorunları ve taleplerine ilişkin yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüştü.
 
Üç ayda bir düzenlenen rutin toplantılar kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı Muğla Borsa ve Odaları, 15 Ekim Cuma günü Datça’da Bülent Ecevit Kültür Merkezinde bir araya geldi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Muğla Ticaret Borsası (MTB), Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Deniz Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası (MTO) ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan,  “Türkiye Odalar ve Borsalar bünyesinde ilimizi temsil eden değerli borsamız odalarımız olarak, üyelerimizin menfaatine olacak çalışma, sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla bugün sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diyerek toplantının moderatörlüğünü gerçekleştirdi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı kapanış konuşması gerçekleştirerek şu ifadelere yer verdi: “Coğrafi işaretli ürünler için Temmuz 2020’de Yatağan’da hizmete açtığımız MUTSO Zeytinpark, tüm odalarımızın ve borsamızın, tüm ilçelerimizin yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtım ve satışının yapıldığı bir yer. Önümüzdeki hafta da burada tüm ilçelerimizden gelen yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımlarını, Antalya’da gerçekleştirilecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında gerçekleştireceğiz. Zincir marketler konusunda geçtiğimiz haftalarda Ticaret Bakanımız Sayın Sezai Uçurmak’ı ikinci kez ziyaret ettik. Buradaki temel amacımız zincir marketlerde yalnızca temel ihtiyaç maddelerinin satılması. Çünkü yerel küçük esnafın tamamının malını satıyorlar. Bunların tamamını sayın bakan yardımcısına ikinci kez ilettik. Konunun takipçisi olacağız. Odalar üyelerinin menfaatini sağlamak için varlar.”

Oda başkanlarının sırasıyla söz aldığı toplantıda, oda üyelerinin ekonomik tedbir talep ve beklentileri, ham madde fiyatlarındaki fahiş artışlar, Muğla Menteşe’yi doğrudan, ilçeleri dolaylı yoldan ilgilendiren bölge trafik kavşağının düzenlenmesi, yaşanan yangın felaketinin tekrarlanmaması adına alınabilecek önlemler, turizm sektörünü etkileyen kalifiye eleman sorunu, kısa çalışma ödeneğinin tekrar başlatılmasının sektörler için gerekliliği, Muğla Borsa ve Odalarının kamunun karar alma süreçlerinin etkisinin analiz edilmesi ve Ukraynalı turizmcilerin ilimize ziyaretlerinin planlanması gibi konularda görüşler aktarıldı.