MTO’NUN KÜLTÜR YAYINLARI KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU

Thursday, 10.02.2022

25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2022, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Fuar Alanında bugün başladı. Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 103 ülkeden 842 katılımcının yer aldığı fuarda Marmaris de geniş bir heyetle adeta çıkarma yaptı. Salon 3/ B-251 numaralı alanda kurulan Marmaris standında Marmaris Belediyesi, Marmaris Ticaret Odası, GETOB ile birlikte otelleri ve seyahat acenteleri yer aldı. Stantta yerini alan Marmaris Ticaret Odası (MTO) fuarda, Marmaris tarihini günümüze taşımak ve kültürel değerlere sahip çıkmak amacıyla Marmaris Ticaret Odası tarafından hazırlanan “Kaybolan Mavi” ve “Yaşarsan Anı Olur, Uyursan Rüya Görürsün” adlı kitapların imza törenini gerçekleştirdi.

1964 yılında Sabahattin Eyüboğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mina Urgan, Azra Erhat gibi pek çok aydın ve yazara ev sahipliği yaparak “Mavi Yolculuk”u hayata geçiren Hürriyet Teknesi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Marmaris standında yapılan imza törenlerine oldukça yoğun ilgi gösteren kitapseverler, Hürriyet teknesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Marmaris’in son sandaletçisi olarak fuarda yerini alan Fevzi Olca da kendi yazdığı şiirlerinden derlenen “Yaşarsan Anı Olur, Uyursan Rüya Görürsün” adlı kitabını Marmaris sevdalılarına imzalayarak armağan etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ziyaret ettiği imza töreninde Fevzi Olca, şiir kitabını imzalayarak Başkan İmamoğlu’na hediye etti.

MTO Başkanı Mutlu Ayhan, fuarda kitaplara gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, turizm sektörü için umutların giderek arttığını söyledi. Özellikle Kaybolan Mavi adlı kitaba, mavi yolculuk gönüllülerinin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Ayhan, MTO olarak Marmaris’in değerlerini yaşatmak için yeni projeleri hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.