BAYIR ÖRNEK KÖY LANSMANI YAPILDI

Wednesday, 25.05.2022
Muğla Valiliği ev sahipliğinde, Marmaris Ticaret Odası, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde Opet tarafından Opet Doğaya Saygı Projesi kapsamında Örnek Köy olarak Marmaris’te geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınları felaketi nedeniyle zarar gören Bayır Köyü rehabilitasyon ve yenileme çalışmaları lansmanı 24 Mayıs tarihinde yapıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, OPET A.Ş. Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Meclis Başkanı ve Muğla KGK Üyesi Nurgül Candan ve Muğla KGK Üyesi Ayşe Nurdan Aras, Muğla KGK Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve geniş katılımla yapılan lansmanda, Opet tarafında yapılan değişimler tanıtıldı. Lansman sırasında konuşma yapan Nurten Öztürk, “Yaşanan orman yangınlarında tüm Türkiye birlikte ağladık. Ama el ayak çekildiği zaman, kayıplarımızı bir nebze de olsa yerine koyabilmek, sizlere umut ışığı vermek için çalışmalarımıza başladık” dedi. Proje kapsamında, köy meydanından geçen yola bal aksı ismi verilerek bu aks üzerindeki yapılar kendine özgü mimari yapıları korunarak restore edildi. Yollar, yağhane, cami, köy kahvesi ve köy meydanı başta olmak üzere pek çok alan yenilenirken tarım ve turizm alanında düzenlemeler yapıldı. Turizm potansiyelini arttırmak amacıyla antik bölgelere harita ve örnek pansiyon çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca, 11 kadın üye ile kurulan Güçlü Kadın Girişimciler Kooperatifi ise orman ürünleri temelli kozmetik ürünler için laboratuvar çalışmalarına başladı. Proje kapsamında kalkınma çalışmaları sekiz mahallede daha sürdürülüyor.