KAMU İLE ÖZEL SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİREN EKONOMİ ŞURASI

Wednesday, 10.08.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Kamu ile özel sektörü bir araya getiren şuraya katılan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan’ın da aralarında bulunduğu Muğla Odaları ve Borsa başkanları, turizm başta olmak üzere bölgemizden derlenen sorun ve talepleri ilgili bakanlara aktardı.


Toplantıda dile getirilen diğer konularında ülke genelindeki oda ve borsa başkanlarının üyeleriyle istişare ederek belirlendiğini aktaran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Tüm konuları bakanlıklara göre tasnif ettik ve sizlere de iletiyoruz. Mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi, kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulması çok faydalı olacaktır. Zira hazırlanan kanun tekliflerinde, özel sektörün görüşünün zamanında alınmaması, sahada pek çok sıkıntıya neden oluyor. Biz koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız." dedi.

TOBB Ekonomi Şurası sonrası değerlendirmelerde bulunan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan ise "TOBB Başkanımız M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde oldukça faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. Üyelerimizin sorun ve taleplerini Muğla Odaları ve Borsa başkanlarımız ile birlikte güçlü bir sesle bakanlarımıza ilettik. Şuranın üyelerimizin sorunlarına çözüm üretme noktasındaki gayretlerimize büyük katkı sunacağını düşünüyorum." diye konuştu.