PHOENIX KÜLERİNDEN DOĞUYOR

Wednesday, 10.08.2022

Odamız sponsorluğunda yürütülen Taşlıca köyü sınırlarındaki Phoenix Antik Kenti kazı çalışmaları dün itibariyle resmen başladı. Penn Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Asil Yaman’ın Başkanlığında sürdürülen kazı çalışmalarını Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimiz yerinde ziyaret ederek, ekibe başarılar diledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleriyle, Muğla Valiliği Yatırım izleme ve Koordinasyon Birimi Yikob’un maddi desteği ve himayelerinde, çok yönlü olarak sürdürdürülen saha çalışmaları ile yörenin kültür turizmine kazandırılması amaçlamakta. Sadece bir kazı çalışması olmayan Phoenix Arkeoloji Projesi; tarihe, kültüre ve gastronomiye de bütüncül yaklaşan bir sistemde projelendirildi.

Marmaris Kaymakamlığı’mız tarafından başlatılan ‘Taşlıca Turizm Amaçlı Sürdürülebilir Gelecek Programı’ kapsamındaki çalışmalar, Marmaris Ticaret Odamızın maddi ve manevi destekleri ile yürütülmekte.