KRAL CHARLES’IN DOĞUM GÜNÜ ANKARA’DA KUTLANDI

Wednesday, 21.06.2023

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak Kral 3. Charles onuruna düzenlenen doğum günü resepsiyonuna katıldı. 

 

 Birleşik Krallık Milli Günü olarak da kutlanan Kral’ın Doğum Günü dolayısıyla Ankara’da bulunan Büyükelçilik konutunda düzenlenen ve Türkiye’de görev yapan diplomatik temsilcilerin ağırlıklı olarak katıldığı davette Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ile bir görüşme gerçekleştiren S. Mutlu Ayhan, Birleşik Krallık Milli Günü ve Kral 3. Charles'ın doğum gününü kutladıklarını belirterek, İngilizler ve Marmaris halkı arasındaki köklü ilişkilerin başlangıcının 1800’lere dayandığını, turizm ve ticaret anlamında ilişkilerin geliştirilmesi hususunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

 

 ANLAMLI HEDİYE

 

 Görüşme esnasında Büyükelçi Morris’e 1801 yılında İngiltere Kraliyet Donanması’nın Büyük Mısır Seferi nedeniyle gerçekleştirdiği Marmaris ziyareti esnasında çizilen haritanın bir kopyasını armağan eden Başkan Ayhan, Marmaris yaşayanları ve iş camiası adına dost Birleşik Krallık halklarına sevgi ve selamlarını iletti.

 

 Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’ın da katıldığı davet esnasında İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nin bahçesine komşu olan Atakule’ye de İngiltere bayrağının renkleri ve Kral 3. Charles’ın doğum günü kutlama mesajı yansıtıldı.

 

 HİSARCIKLIOĞLU’NA ZİYARET

 

 Ankara programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’yla da bir görüşme gerçekleştiren Başkan Ayhan, artan maliyetlerin turizme etkisi, pandemi kısıtlamaları dahilinde hayata geçirilen ve halen yürürlükte olan müzik yasağının kaldırılması ile finansmana erişim zorluğu başta olmak üzere MTO üyelerinden gelen sorun ve talepleri Hisarcıklıoğlu’na iletti.