MARMARİS’TE TURİZM ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Wednesday, 09.08.2023

Marmaris Ticaret Odası ev sahipliğinde turizmde ana pazarımız İngiltere’den Marmaris’e turist getiren tur operatörü temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileri bir araya geldi. Toplantıda tatil için Marmaris’i tercih eden İngiliz misafirlerin memnuniyet oranını artırmak amacıyla tatil süresince yaşadıkları olumsuzluklar masaya yatırıldı.   

Marmaris Ticaret Odası (MTO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, MTO Meclis Başkanı Zekiye İpci’nin yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutan Vekili, Sahil Güvenlik Komutanı, GETOB, TÜRSAB ve TGA temsilcileri, İngiltere’den turist getiren tur operatörleri TUI, Jet2, Easy Jet, Travel Republic, On the Beach, Meeting Point firmalarının yetkilileri ve YDA Dalaman Havalimanı Direktörü ile İngiltere Büyükelçiliği’nden yetkililer de katıldı. Toplantıda özellikle acentelere misafirler tarafından iletilen şikâyet ve sorunlar dile getirildi.

 MTO Başkanı S. Mutlu Ayhan yaptığı açılış konuşmasında Marmaris’i ziyaret eden İngiliz turistlerin tatil süresince yaşadıkları sıkıntılara çözüm getirilmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Başkan Ayhan toplantıda tur operatörleri temsilcilerine seslenerek; “Bu toplantıda ana hedefimiz geçimini neredeyse tamamen turizmden sağlayan Marmaris’i ziyaret eden yabancı misafirlerimizin tatilleri süresince yaşamış oldukları olumsuzlukları bertaraf edebilmek ve misafirlerimizin memnuniyet oranını artırmak, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalara yön vermek ve neredeyse ilçemize gelen her 3 yabancı turistin 2’sini getiren tur operatörlerimizin destekleri ile iş birliği içerisinde daha iyi bir Marmaris’i ve daha sürdürülebilir Marmaris turizmini yaratabilmek” dedi.

 

 Toplantıda turistlerden gelen şikayetlerin başında gelen devam eden altyapı çalışmaları, ulaşım konusunda yaşanan aksaklıklar, hatalı park ve bisiklet yollarına araç park edilmesi problemleri, inşaat yasaklarına rağmen devam edilmeye çalışılan inşaat çalışmaları, şehir içi trafiği tehlikeye sokan atv ve scooter kullanımı, jeep safarilerde güvenlik önlemlerinin artırılması konuları başta olmak üzere iletilen diğer şikayetler de görüşüldü. Toplantı sırasında söz alan tur operatörü yetkilileri bazı münferit olaylar dışında Marmaris’in tatil için oldukça güvenli bir yer olduğunu, belirtilen olumsuzlukların çözüme kavuşturulması ile birlikte misafirlerin memnuniyetinin artacağını ekledi.

 

 Kaymakam Aksoy, güvenlik konuları ile ilgili olarak tur operatörlerine hızlıca çözüm bulunacağını iletti. Başkan Oktay ise; önümüzdeki sezon bu sorunların gündeme gelmemesi için çalışacaklarını belirtti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıdan memnuniyetini dile getiren tur operatörü yetkilileri de böyle bir toplantının ilk kez düzenlenmesinden dolayı Marmaris Ticaret Odası’na teşekkürlerini iletti. Başkan Ayhan da toplantı sonunda tüm kamu kurumu yetkililerine iş birliklerinden dolayı teşekkür etti.