POSIDONIA-1 GÖREVE BAŞLIYOR

Tuesday, 30.04.2024
Marmaris’te özel sektöre ait ilk atık alım teknesi hizmete başlıyor.
Odamız üyesi Yağmur Marin firması sahibi Hasan Aslan Tütüncü tarafından Taşhan Sanayi’de Marmarisli ustalarca yapımı tamamlanan ve denizlerimizde katı ve sıvı atık toplamak amacıyla yapılan Posidonia-1 teknesi denize indirildi. Ayrıca yangın söndürme ekipmanlarıyla da donatılmış olan tekne 12 metre boyunda, 25 bin litre sıvı atık, 2 ton katı atık kapasitesine sahip.
Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Acar Ünlü, Odamız Meclis Başkanı Zekiye İpci, Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülce Civelek ve Meslek Komitesi Başkanımız Mete Çece’nin katıldığı törenle faaliyetine başlayan tekne Selimiye ve Orhaniye kıyılarında görev yapacak.
Yağmur Marin’e ait olan ve yapımı devam eden ikinci atık toplama teknesi Posidonia-2, önümüzdeki Haziran ayında Marmaris kıyılarının temizliği için denize indirilecek.