Marmaris Yarımadası Stratejik Plan Toplantısı ve Marmaris Bal Evi Açılış Daveti

Friday, 29.08.2014

Bölgenin önde gelen bir meslek kuruluşu olarak, Marmaris yarımadasının sürdürülebilir gelişiminin sağlanmasında önemli bir sorumluluğu olduğuna inanan Marmaris Ticaret Odası, toplumların ve kentlerin gelişmeleri ve refahları için planlı çalışmalar yapılması gereğince Marmaris Yarımadası Stratejik Planı projesini ortaya koymuştur.

2010 yılında başlayan çalışmalar Marmaris'te bütüncül bir yaklaşımla devam ettirilmiş, tüm mülki ve yerel idarelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile irtibat halinde olunmuştur.

Turizm sektörünün kent ile iç içe geçtiği Marmaris'te bu potansiyeli gelecek nesillere taşımak; Marmaris'in yalnızca turizm ile değil, farklı iş kollarıyla da sürdürülebilir bir kent olması yolunda adımlar atmak amacıyla Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile hazırladığımız Marmaris Yarımadası Stratejik Planı çalışması sonuçlanmıştır.

Farkındalık ve Markalaşma adına gerçekleştirilen projelerimizden bir diğeri olan "Marmaris Bal Evi" projesi de orta vadede yerel farkındalığı oluşturarak "Marmaris Çam Balı" markasının uluslararası tanınırlığını sağlamak amacıyla şekillendirilmiş ve planlanmıştır. Bu nedenle proje içerisinde, Marmaris Osmaniye Köylülerinin, otantik ve özgün ürünlerini sergileyebilecekleri, eğitim alabilecekleri atölye ve toplantı salonları da yer almaktadır.

Hedefimiz, arıcılığın en yoğun yapıldığı Osmaniye'de, markalaşmış bir değerimiz olan Marmaris çam balı ile bilimsel bir merkez haline gelmektir. Bu merkez köyümüze ve köylümüze hem sosyal rekreasyon alanı oluşturacak, hem de müze-teşhir alanı ve AR-GE laboratuvarı ile bilimsel bir bakış açısı kazandıracaktır.

İlkesi "Marmaris için" olan Marmaris Ticaret Odası katkılarıyla; 09 Kasım  2012 Cuma günü T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY ve TOBB Başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nunkatılımlarıyla saat 14:00'te Marmaris Bal Evi Hizmet ve Eğitim Binasının açılış töreni ve ardından saat 16:00'da Grand Yazıcı Turban Otel toplantı salonunda Marmaris Yarımadasının Stratejik Planı tanıtım toplantısı ve Marmaris Vergi ödül töreni gerçekleştirilecektir.

Bu etkinliklerin Marmaris ve çevresi için büyük önem taşıyacağına yürekten inanıyor ve değerli katılımınızı bekliyoruz.

Marmaris Ticaret Odası

Yönetim Kurulu