Atatürk’ün Marmaris’e Gelişi Kutlandı

Friday, 29.08.2014

Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 78. yılı düzenlenen törenle Marmaris'te coşkuyla kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından sayı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törene Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Aksaz Deniz Üs Komutanı Deniz Kıdemli Albay Levent Ateş, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerel tarih araştırmacısı Erol Uysal, günlük anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Atatürk'ün Marmaris'e gelişi temsili olarak canlandırıldı. Büyük bir Türk Bayrağı ve Atatürk maketi bulunan yat, sirenler çalarak kıyıya yanaştı. Halk oyunları gösterisi, çalınan marşlar ve vatandaşların alkışları arasında Atatürk temsili olarak karşılandı.

Resmi törenden sonra etkinlikler Elegance Otel'de devam etti. Sayın Mukbil Gülkokan tarafından Atatürk'ün Marmaris'e gelişi ile ilgili bir konferans verildi. Konferans bitiminde Marmaris Belediyesi Türk Sanat Musikisi Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Etkinlikler boyunca Marmaris Ticaret Odası tarafından Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı.