Times meydanı, Hisarcıklıoğlu ve Babacan’ı izledi

Friday, 29.08.2014

15.04.2013 / New York ABD

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ağırlıklı olarak teknoloji şirketlerinin hisse senetlerinin işlem gördüğü ABD'nin ikinci büyük borsası Nasdaq'ta kapanış zilini çaldı.​

"Türkiye Yatırım Haftası" dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) kalabalık bir heyetle New York'ta bulunan Babacan, söz konusu etkinlik kapsamında, ABD'nin teknoloji borsası olarak bilinen Nasdaq'ı ziyaret etti. Odamızı temsilen de Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Baysal ziyarete katıldı.

Babacan, endeksin kapanış zilini TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile Nasdaq stüdyosunda çaldı. Törende, ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Danışmanı Greg Lebedev ve Nasdaq Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sandy Fruchner ile Türkiye'deki birçok ilden gelen ticaret odası ve borsası başkanları da Babacan ve Hisarcıklıoğlu ile kameralara poz verdi.

Törende konuşan Babacan, yakın zamanda Borsa İstanbul'un açılışını yaptıklarını hatırlatarak, Borsa İstanbul ile Nasdaq arasında daha yakın ilişkilerin kurulmasını arzuladıklarını söyledi.
Şu anda Nasdaq'ta 28 Türk şirketinin hisselerinin işlem gördüğünü belirten Babacan, iki borsanın yakın bir bağ içinde olmasının her iki tarafın da kazanacağı bir ilişki olacağını kaydetti.

-Times meydanı izledi

Kapanış zilinin çalınması sırasında Nasdaq stüdyosundaki görüntü New York'un ünlü Times Meydanı'ndaki dev ekrana yansıtıldı. Bu sırada meydanı ziyaret eden binlerce turist ve New Yorklu da kapanış zilinin çalınması sırasında düzenlenen töreni canlı izledi.