Odamız ISO 9001:2008 KYS (Kalite Yönetim Sistemleri) Belgesini TSE’den Almıştır

Friday, 29.08.2014

Akredite Oda derecesinde hizmet sunan Odamız, 2012 yılında Akreditasyon ve Kalite Belgelendirmeleri için çalışmalarına hız vermiştir.

Akreditasyonun ilk aşaması olan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri kapsamında belgelendirilmeye hak kazanmak için personeli ile etkin ve hummalı bir çalışma süreci başlatan Odamızda 2011 yılında Kalite Yönetim Sistemleri Temel Eğitimleri ve Dokümantasyon Eğitimleri verilmiş, personelimiz belgelendirilmiştir.

2012 yılında da bu eğitimlere devam eden Odamız, süreç içinde personelinin sertifika bazında değil hizmet bazında kaliteli olmasını sağlamıştır.

ISO 9001:2008 KYS (Kalite Yönetim Sistemi)  Belgesini 30 Nisan 2013’te alan Odamız TOBB Akreditasyon takviminin ilk yarısını tamamlamıştır. Kurulan sistemin dokümantasyonunun Akreditasyon şartlarını da içermesi için bu program, TOBB ETUSEM eğitmenlerinden ve Muğla, Milas, BODTO’nun da akreditasyon sistemini kurmuş olan Prof. Dr. Fuat Önder tarafından yürütülmektedir.

Bundan sonra ise Temmuz 2013’te başvuru şartlarını tamamlamış olan Odamız başvurusunu yapacak ve TOBB’un takvimine “ Geliştirme Denetimine” Eylül- Ekim ayları gibi girecektir. Bu tarihten itibaren Odamızın “Akreditasyon Denetimi” yine TOBB tarafından düzenlenen takvime göre Haziran 2014’te gerçekleştirilecektir. Bu takvime Odalarımızın müdahale etme şansı yoktur. Ancak “Marmaris Ticaret Odası Stratejik Planı” Ege Üniversitesi akademisyenlerince tamamlanmış, ISO 9001:2008 KYS Belgesinin alınması ile birlikte akreditasyon süresinde önümüzde önemli bir engel kalmamış olup odamızca verilen hizmet kalitesi belgelendirilmiştir.