Basın Mensupları için İftar yemeği

Friday, 29.08.2014

24 Temmuz Basından sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümünü ve basın bayramını kutlamak amacıyla Marmaris'te bulunan Bazı Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları basın mensupları için öğretmenevinde bir yemek düzenledi.

Marmaris'te bulunan Ticaret Odası, Deniz ticaret Odası, Şoförler Odası, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Lions Kulübü, Genç İş Adamları Derneği, Rotary Kulübü, Yeni Yüzyıl Lions kulübü birlikte basın mensupları için öğretmen evinde bir yemek verdi.

Marmaris ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal basın mensupları için düzenlenen bu etkinlik hakkında bilgi verdi.

Başkan Baysal, "Bütün basın mensuplarını basın bayramını dernek ve oda başkanları olarak kutladık. Bu güzel gece Lions Kulubü öncülük etti ve basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Elbette ki Basın ve Medya kuruluşlarımız kamuoyuna tarafsız ve sağlıklı haberler iletebilmek için gece gündüz demeden zor şartlarda özveriyle çalışmaktadır. Basın sektörü demokrasilerde vazgeçilmez bir unsurdur. Bir ülkede demokrasi ne kadar ilerdeyse basın da o kadar ilerde ve hürdür. Büyük Önder Atatürk'ün, 'Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür (1922 TBMM)'' sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Temmuz basın bayramınızı kutluyor, basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını diliyorum" dedi.