Oda Başkanları Selimiye Köyünde

Friday, 29.08.2014

Marmaris'te hizmet üreten sivil toplum kuruluşlarının başında gelen odaların başkanları Salı günleri düzenlenen kahvaltılı toplantılarına devam ediyor.

Çeşme Meydanı, Sanayi, Armutalan ve Beldibi Beldelerindeki toplantı ve ziyaretlerin ardından beşincisi düzenlenen Selimiye Köyü ziyaretinde Marmaris Ticaret Odası başkanı Mehmet Baysal , Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Marmaris Şöförler Odası Başkanı İbrahim Tarım ve Marmaris Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan ilk olarak muhtarlık binasına giderek Köy Muhtarı Osman Coşkun ile bir süre görüştüler.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ziyaret sırasında Kamelya Adası'ndaki tarihi Kilisenin onarılarak inanç turizmine açılacağı müjdesini verdi. Coşkun'a Kamelya Adası'ndaki kilisenin eski bir fotoğrafını hediye eden Baysal, Simi Adası'ndaki Kilise yetkilileri ile görüştüklerini söyledi. Kilisenin onarımı tamamlandıktan sonra malzemelerinin geri verileceği sözünü aldıklarını kaydetti. Baysal Kahvaltı sırasında yerel değerlerin korunması gerektiğini ifade ederken, o yörenin ürettiği ürünlerin markalaştırılması gerektiği belirtti.

Ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız da Selimiye Köyünde Türkiye çapında yaygın şube ağı bulunan bir süper market zincirinin şube açacağı duyumlarını hatırlatmamız üzerine, süper marketleri şehir dışına çıkarmak için mücadele verdiklerini ifade etti. Köylere bile girmeye çalışan bu süpermarket zincirlerine ruhsat verilmemesi için yetkililere çağrı yaptı. Ayyıldız, Marmaris'in beldeleri ve köyleri ile bir bütün olduğunu, Marmaris'in en ücra köşesinde bile olsa esnafın sorunları çözmek anlamında ziyaretlerini sürdüreceklerini ifade etti.

HABER: MANŞET GAZETESİ