Baysal’dan Milli Eğitim Ve Okul Ziyaretler

Friday, 29.08.2014

Yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamamız nedeni ile bugün MTO Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Baysal, Bşk yardımcıları Serhan Dinçer ve Hakan Öner; İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ı makamında ziyaret etti.

Mehmet Baysal; "hayallerimizi gerçekleştireceğimiz, verimli çalışmalarımızı hep birlikte taçlandıracağımız ve yeni başarılara imza atacağımız 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sizlere, kıymetli öğrencilerimize, değerli velilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Ayrıca Marmaris Ticaret Odası her yıl olduğu gibi bu yılda ihtiyacı olan okul öğrencilerine yardım yapmaya devam ettiğimizi ve 1.050 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptığımızı, bundan sonra da eğitim camiasını, öğrencilerimizi desteklemeye uğraşacağız. Çünkü biz geleceğimiz için gelecek neslimizin eğitimli olması gerektiğine inanıyoruz diye belirtti.

Aldoğan, " Sizlerle ortak paydamız her zaman çocuklarımızın geleceği için çalışmamız oldu. MTO'yu her zaman yanımızda buluyoruz. Sizlerden aldığımız bu destek hem bizleri güçlendiriyor. Hem de sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Her türlü sıkıntımızda her zaman size ulaşabildiğimiz bir başkanımızsınız. Kısacası MTO'dan tam destek alıyoruz. O nedenle hem şahsım hem de camiamız adına sizlere şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Baysal eğitimle ilgili çalışmaları hakkında açıklamalarının devamında, her salı oda başkanlarıyla gerçekleştirdikleri toplantıların çok verimli geçtiğini belirterek, "Marmaris'e çok amaçlı bir kültür salonu projesi düşündüklerini belirtti. Beş oda başkanımızla birlikte projemizi gerçekleştirmek için Marmaris Kamuoyunun önünde söz verdik. dedi

Aldoğan; " Hayata geçirmek istediğimiz bir başka projemizde var. Hepimizin bildiği gibi ilköğretim öğrencilerimiz ortaokula taşınıyor. Köylerden Marmaris'e gelen 6 bin 606 öğrencimiz var. Bunların taşınmasını devletimiz karşılıyor. Fakat okullarımızın yapılışında daha önceden böyle bir planlama olmadığı için çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda yemek yiyebilecekleri bir alan yok.Bizim en çok arzu ettiğimiz konulardan biride bu çocuklarımızın ortak bir alanda buluşup ihtiyaçlarını karşılayabileceği estetik görsel bir ortam yaratılmasını istiyoruz. Onun için ben bir dosya hazırlıyorum. Bunu bütün sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmak istiyorum. Böyle bir şeyi yapabilirsek eğitim camiası adına çok mutlu olacağız" dedi.

Mehmet Baysal'da projenin birisini üstlenerek şöyle konuştu. " Ben Mehmet Baysal olarak kendim bir tanesini üstlenirim. Biz gençlerimiz için çalışıyoruz. Bugünden sonra yapacağımız bütün yatırımlar çocuklarımız için Marmaris'in gelişimi için, onlar mutlu olsun bize yeter. Bu konuda şüpheniz olmasın.

Ziyaretten sonra MTO Yönetim Kurulu Başkanı M.Baysal ve üyeleri İlçemizde yeni açılan özel okulları, ilk ve orta dereceli okulları ziyaret ederek yeni eğitim dönemimizin hayırlı olmasını diledi ve ihtiyarcı olan okul öğrencilerimize kırtasiye yardımları bırakıldı.