Meslek Komiteleri Toplantısı Yapıldı | Marmaris Ticaret Odası

Friday, 29.08.2014

Marmaris Ticaret Odası 2013 yılı 2. dönem ortak olağan meslek komiteleri toplantısı yapıldı.

Martı Resort Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Kansu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, meclis ve yönetim kurulu üyeleri, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Esnaf Sanatkârlar Kredi koop. Başkanı Mehmet Şencan, Deniz Ticaret Odası başkanı Hasan Mengi, meslek komite üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Meslek komiteleri toplantısında Muğla'nın büyükşehir statüsüne girecek olmasıyla birlikte karşılaşacak durumlar konuşuldu. Toplantının ilk bölümünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Ayşe Yılmaz Özsalmanlı Muğla'nın 2014 yılında büyükşehir statüsüne girmesi hakkında konukları bilgilendirdi.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal da toplantıda yaptığı konuşmada 2012-2013 sezonunda turizm girdilerinden bahsetti. Baysal, Marmaris'in Kültür turizmi açısından çok büyük kazanımlar elde edeceğini savunarak "bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Baysal, ticaret odası olarak yeni projeler içerisinde olduklarını söyleyerek, bu projeleri anlattı. Mehmet Baysal'ın ardından Meslek Komitesi Başkanlarına söz hakkı verildi. Tüm komitelerin kendileri ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini yazılı hale getirerek oluşturulan kitapçık üyelerimize dağıtıldı. Başkanların konuşmaları sonucunda eklenmesi gereken sorunlar ve çözüm önerileri belirlendi. Bu kitapçık üzerinde gerekli düzeltmeler ve eklemeler yapılacağı; en kısa sürede gerekli mercilere iletilmesi ve takibinin yapılması gerektiği kararı verildi.

Meclis Başkanı Ali Kansu kapanış konuşması sonrası; Marmaris turizminin markalaşmasına katkılarından ve kaliteli çalışmalarından dolayı Club Alize Grubu Sahibi Sayın Mustafa Çoban'a odamız tarafından plaket verildi. Ayrıca Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunan "ROTA MARMARİS" isimli projemize iştirakçi olarak katılımları ve katkılarından dolayı Nurcan Dağ, Ali Kırlı, Reha Sezer, Miray Apak ve Ali Kansu'ya teşekkür plaketleri verildi.