“ROTA MARMARİS” İsimli Projemiz İçin GEKA İle Sözleşme İmzalandı

Friday, 29.08.2014

Marmaris'te alternatif turizm alanlarının ve faaliyetlerinin, Marmaris kültürünün, değerlerinin ve yöresel tatlarının turizmde ön plana çıkartılması ve bu amaçla tanıtım altyapısı kurulmasını kapsayan ROTA MARMARİS isimli projemiz için GEKA ile sözleşme imzalandı.

Odamız tarafından yaklaşık beş yıldır sürdürülen projelerle alternatif turizm değerlerimizin ön plana çıkarılması için çaba sarf edilmiş "Beşi Bir Yerde" adı verilen projeler üretilmiş; Rota Marmaris ile bu sürecin desteklenmesi ve yerelde bilinç oluşturulması hedeflenmiştir.

Incoming acente yetkilileri ile toplantılar, yerel halkın alternatif turizm alanları hakkında bilinçlendirilmesi, yöresel tatların tadımına imkan sağlayan gastronomi turları ve online tanıtım altyapısı kurma faaliyetlerini içeren Rota Marmaris için Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhan DİNÇER, Meclis Başkanı Ahmet Ali Kansu, Genel Sekreteri Taşkın Baykara ve Proje Koordinatörü Eylem Miray Apak Denizli'ye giderek GEKA Genel sekreteri Süleyman Alata ile 16/12/2013 tarihinde sözleşme imzaladılar.

GEKA-Güney Ege Kalkınma Ajansı yetkilileri, Turizm Altyapısı Mali Destek Programına başvuran 32 projeden, aralarında "Rota Marmaris" projesinin de olduğu 17 projeyi başarılı bularak sözleşme imzalamaya hak kazandıklarını belirtmişti.
Bu projelere toplam 9 milyon 658 bin 50 lira destek verilirken, Marmaris Ticaret Odası'nın toplam bütçesi 220.221 TL olan "Rota Marmaris" projesi için GEKA, proje bütçesinin % 75'i oranında, 165.122,97 TL destekte bulunacak.
Sözleşmenin imzalanması ile artık projede ihale aşamasına gelindi.