Odamızda Açılan Vize İşlem Ofisi Yunanistan’a Ve AB Ülkelerine Schengen Vizesi Vermeye Başladı

Friday, 29.08.2014

Marmaris Ticaret Odasında hizmete giren vize işlem ofisi aracılığıyla Yunanistan'a ve AB ülkelerine Shengen vizesi verilmeye başlandı.

Odamız Meclis Başkanı Ali Kansu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında vize işlem ofisi hakkında bilgi verildi.

Baysal ; son yıllarda hızla gelişen Türkiye -Yunanistan ilişkilerinde Ege kıyıları ve adalarda turist sirkülasyonu arttı. Vize ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmak ve kolaylaştırmak için Marmaris Ticaret Odası Bünyesinde Marmaris'e vize işlem ofisini açtık. Vize kolaylığı hem turizm hem de ekonomik ilişkileri daha da güçleştirecek" dedi. Ayrıca Muğla,Fethiye ve Marmaris'te yaşayan tüm vatandaşlarımız bundan böyle Marmaris Ticaret Odası'na başvururak vize ve pasaport işlemlerini halledebilirler" diyen Baysal "bu hizmetimiz herkese hayırlı olsun" dedi.

Bana göre bugün çok önemli bir gün diyen Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Kansu ise " biz göreve geldiğimiz zaman demiştik ki hizmet artıları olarak olağan Ticaret Odası tablosunun dışına çıkacağız. Bu vize ofisinin açılışı bana göre bir sıra dışılıktır bu işten başarı elde edersek ki elde etmememiz için hiçbir neden yok günlük başvuru sayısı da artacaktır" dedi. Oda bünyesinde hizmet vermeye başlayan vize ofisinin resmi açılışının ilerleyen günlerde konsolosluk yetkilerinin de katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Uluslararası Vize Şirketi VFS Global'ın Türkiye'de oluşturduğu ve 22 ülkeye vize verdiği Gateway Visa Services INC, tarafından haftanın beş günü mesai saatleri içerisinde vize veriliyor.

Haftanın beş günü mesai saatleri içerisinde hizmet verecek vize ofisi için:

0 252 417 01 13 veya 0 212 373 58 26 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilirsiniz.