BURGAS TİCARET ODASI İLE MARMARİS TİCARET ODASI ARASINDA KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Friday, 29.08.2014

Burgas Ticaret Odasına, odamızı temsilen Meclis Başkanı Ali KANSU, Genel Sekreter Taşkın BAYKARA, EPD Eylem Miray APAK katıldılar.

Türk Bulgar TSO İdari Direktörü Timur Halilov, Burgas TSO Başkanı Tzanko Ivanov, Türk Bulgar TSO İdari Direktörü Timur Halilov, ürk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Burgas Bölge Koordinatörü Salih Şahin, Burgas Bölgesel Turizmciler Birliği YK Başkanı Sonya Enilova, Avukat Emine Mehmed ve Burgas TSO yetkili personeli ziyaret programı kapsamında 21 Nisan akşamı Burgas'a ulaşılmış, Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Burgas Bölge Koordinatörü Salih Şahin, heyetimize Burgas hakkında kısa bilgi sunmuştur. Kısa bilgilendirmenin ardından 22 Nisan 2014 tarihinde Burgas TSO ev sahipliğinde Odamız ile kardeş oda protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında, kültür, ticaret ve turizm kapsamında ortak yapılabilecek projeler, Burgas ve Marmaris'te girişimcilik alanlarının belirlenmesi ve karşılıklı iş ağlarının kurulması, fuar ..vb organizasyonlara katılım, AB ve diğer fonlarla desteklenen projelere ortak katılım konularında uzlaşılmıştır.

Burgas TSO'da yapılan toplantıda Burgas hakkında bilgi verilmiştir. Karşılıklı işbirliğine dayalı yapılabilecek olan projeler üzerinde tartışılmış ve fikir alışverişinde bulunulmuştur. Her iki Oda'nın da uzlaşı gösterdiği bir tarihte Marmaris'te Burgas heyetinin ziyareti üzerinde anlaşılmıştır.

Burgas'ta bulunan Türk işadamlarının, iş ve başarı hikâyelerinin Marmaris girişimcilerine örnek olması amacıyla bir girişimci deneyim paylaşımı toplantısı organizasyonunda hem fikir olunmuştur.