Odaların Büyükşehirden Talepleri Belirlendi

Friday, 29.08.2014

Muğla içinde faaliyet sürdüren Borsa ve Odaların Başkanları MUTSO'da bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini dile getirdiler.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsa Bölgesel toplantısı, 18 Ağustos Pazartesi günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Borsa ve Oda Başkanlarının bir araya geldiği toplantıda, 'Güneş Enerjisi Teknopolis' projesinin ön sunumu gerçekleştirildi ve Odaların ve Borsa'nın Muğla Büyükşehir'den talepleri ve beklentileri görüşüldü.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hasan Gökmen, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Ersan ve İbrahim Akkaya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bakırcı, Marmaris Ticaret odası Başkanı Mehmet Baysal, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yüksel, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsa Bölgesel Toplantısı, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı Sevgi Seren Actor'ün 'Turizmde Üçündü Boyut: Güneybatı Türkiye, Güneş Enerjisi Teknopolis' projesinin sunumu ile başladı. Proje ile ilgili Başkanlara detaylı bilgiler sunan Actor, Türkiye'de, eşi bulunmayan bir ekonomik ve teknolojik ortam kurmayı planladıklarını açıkladı.

Toplantının ikinci bölümünde Muğla Odalarının Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerinin belirlenmesi amacıyla odaların görüşleri açıklandı. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüşmelerinde Muğla Odalarının Büyükşehir Belediyesinden beklentilerinin iletilmesi görüşünün kabul gördüğünü belirterek, "Muğla'nın stratejik planı oluşturuluyor. Odalarımızın taleplerini iletelim. Stratejik planın hazırlanmasına katkı sağlayalım." dedi.

Toplantıda aktarılan talepler ve beklentiler MUTSO tarafından ortak rapor haline getirilerek Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacak. Hazırlanacak olan ortak raporun Muğla Stratejik Planı hazırlanırken dikkate alınması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca, TAPDK Belgelerinin verilmesi işleminin yeniden Odalara verilmesi hususunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'ne bir yazı yazılması kararı alındı.