MUĞLA İLİ 2. TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜKLERİ ORTAK TOPLANTISI MUĞLA’DA GERÇEKLEŞTİ

Tuesday, 21.10.2014

Muğla ili Ticaret Sicili Müdürlükleriönderliğinde, ilk ayağı Marmaris Ticaret odamızda gerçekleştirilen Muğla ili Ticaret Sicili Müdürlükleri Bilgilendirme toplantısının ikinci ayağı , 18-19 Ekim tarihlerinde Muğla Ticaret Sicili müdürlüğünün ev sahipliğinde MUTSO hizmet binasında gerçekleştirdi.“Ticaret Kanunu ve Ticaret Sicili Uygulamaları-Sorunlar-Çözümleri” başlıklı toplantıya Ticaret Sicili Müdürü Fırat Kaynak ÜNLÜVE Müdür Yardımcısı Deniz TETİK katıldı.

Toplantı GTMDER’den (Gümrük ve Ticaret MüfettişleriMesleki Dayanışma Derneği) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Şirketler Dairesi Başkanı Sayın Mustafa Umut Özgül ve Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Sayın Süleyman Ruhi Aydemir ile Muğla, Bodrum, Fethiye, Milas Ticaret Sicili Müdürlüğü ve konuk olarak Aydın, Çorum, Denizli, Eskişehir, Kuşadası, Nazilli ve Selçuk Ticaret Sicili Müdürlüğü personelinin katılım ve katkılarıyla gerçekleşti.

Toplantıda  aşağıdakigündem maddeleri görüşüldü;

• 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamaları

• Ticaret Sicillerindeki uygulama farklılıkları, harçlar ve tescil için gerekli belgeler

• Anonim ve Limited şirkete ilişkin genel hükümler; genel kurul, tür değişikliği, birleşme, hisse devir işlemlerindeki uygulamalar

• Türk Ticaret Kanunun geçici 7’inci maddesi ile ‘münfesih olmasına veya sayılmasına rağmen tasfiye edilmemiş anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin tasfiyelerine ve Ticaret Sicili kayıtlarının silinmesine ilişkin tebliğ’in değerlendirilmesi.Toplantının  kapsamında Ticaret Sicili müdürlüğü personelleri için Muğla yaylaları ve Akyaka ‘da düzenlenen yemek ve azmak turu keyifli anların yaşanmasını ,mevcut birlik ve beraberliğin pekişmesini sağladı.