MTO BAŞKANINDAN KADINLAR GÜNÜ YEMEĞİ

Monday, 09.03.2015

Marmaris sermayesini yönetmekte ne kadar başarılı olduklarının bizlere gösteren üst düzey banka yönetici bayanların(YKB Md.Tijen Burnukara, Şekerbank md. Serap Demirel, Halkbank Md Serpil Gedik, Halkbank Şb.Md Şebnem Taktakoğlu, Garanti Bnk Şb Md. Gülçin Barut) ; MTO Meclis Bşk. Yrd, Kadın ve Genç Gir. Başkanımızın katılımı ile MTO Başkanı Mehmet Baysal kadınlar günü yemeği verdi.

TÜSİAD'ın yeni Başkanı Cansen Başaran-Symes seçildi. Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra üçüncü kez seçilen kadın başkan oldu.TÜSİAD gibi Sanayi ve Ticaretin en önemli kuruluşlarından birinin başında üçüncü kez bir kadın olması, Kadınların ticaret hayatında ki ağırlığı her geçen gün biraz daha hissedilmesinde önemli bir adım. Kadınların işgücüne katılımı gerek kalkınmış gerekse kalkınmakta olan ülkeler için ekonomik büyümenin sürdürülebilirliği açısından hayati önem taşıyor.

 

120 milyon nufusa sahip Japonya gibi gelişmiş ülkelerde ki kadın istihdam oranı 6 milyon girişimcide 1,5 milyon kadın girişimci iken bu tablo 80 milyon nufusa sahip olan Ülkemizde, 1,5 milyon girişimciden sadece 65 bini kadın girişimci olarak görülmekte. Kadın girişimciler yaptıkları işlerde farkındalıklarını ortaya koyarak herkesin yaptığı işi değil kendi özgüvenleri ile tesis ettikleri özgün meslek kollarında hızla başarıya ulaşmaktadırlar.

Marmaris’imizde ki 19 üst düzey banka yöneticimizin 8’inin  kadın olması, Marmaris sermayesini yönetmekte ne kadar başarılı olduklarının açıkça göstergesidir.

 

“Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz herşey KADIN eseridir”  Mustafa Kemal ATATÜRK.