TOBB ATA’NIN HUZURUNDA

Thursday, 07.05.2015

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​​

Hisarcıklıoğlu Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

 

“Ulu Önder Atatürk,

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yöneticileri ve delegeleri olarak, 71’inci Genel Kurulumuz öncesinde huzurunuzdayız.

 

Bu yıl tarihimizin en büyük destanlarından birisi olan Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını idrak ediyoruz ve bizlere bıraktığınız bu mukaddes emanetin, en kıymetli hazinenin değerini her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Mirasınız; çok büyük, çok şerefli bir kurtuluş mücadelesinin eseridir.

 

Sizin, silah arkadaşlarınızın ve milletimizin yaptığı mücadele ile ardından kurulan Cumhuriyetimiz, bütün dünyada hayranlık uyandırmış ve gelecek nesillere büyük bir onur ve gurur bırakmıştır.

 

Türk iş dünyası olarak, bizler bıraktığınız bu büyük emanete ve onura sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu vatan bizden öncekilerin olduğu gibi, bizim ve bizden sonrakilerin de namusudur.

 

Medeniyet yarışında en ileri noktaya ulaşmak ve ülkemizin ekonomik gücünü en tepeye çıkarmak, yeni ve daha büyük yatırımlarla insanlarımıza iş sahaları açmak, ülkemizin refah seviyesini büyütmek Türk iş dünyasının görevidir.

 

Biz bu görevin bilincinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimize, aziz hatıranız önünde söz veriyoruz.

 

Büyük Atatürk,

 

Camiamız adına, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde başta siz olmak üzere, emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ruhunuz şad olsun.”