MUĞLA VALİSİ AMİR ÇİÇEK ZİYARETİ

Monday, 24.08.2015

21-22 Kasım 2015 tarihleri arasında; Marmaris Ticaret Odası ev sahipliğinde, Marmaris’te düzenlenecek olan “Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu” hakkında Muğla Valisi Amir Çiçek makamında ziyaret edilerek bilgilendirildi.

Ziyarete MTO YKB Mehmet Baysal, Arı Yetiştirme Uzmanı ve Sempozyum Bilimsel Komite Başkanı Prof.Dr. Muhsin Doğaroğlu, Genel Sekreter Yrd. Mehmet Ergücü ve Projelerden Sorumlu Eylem Miray Apak katıldı.

Baysal; 21-22 Kasım da Marmaris’te düzenlenecek olan sempozyum ve diğer projelerimiz hakkında genel bilgilendirme yaptı. Doğaroğlu, Bilimsel Komite Başkanı olarak bu sempozyumu neden gerçekleştirmek istediğimizi, arı ve arı ürünleri, apiterapi, apimedika ve üreticinin ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Çiçek; “Marmaris Ticaret odasına çok teşekkür ederim ki böyle değerli çalışmaları yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri için dedi. Ayrıca Marmaris Bal Evinde ziyaret ettikten sonra memnuniyetin daha da çok artı; burada bölgemize özgü bala, arı ve arı ürünlerine olan ilgi, sağlık açısından, turizm açısından bir destinasyon oluşturmuştur” dedi.

Ayrıca bu düzenlenecek sempozyum bölgenin Apiterapi alanında ismini duyurmak için, farkındalık yaratmak için bir başlangıç olacağına inanıyorum dedi.

Ziyaret sonunda Çiçek’e Eytam İdaresi-Sandıkları ve Marmaris Uygulaması (1885-1911) yeni basım kitabımız ve yöremize özgü hazırladığımız Marmaris Çam kolonyası takdim edildi.