Marmaris’te LYS sınavında birinciliği alan öğrenciler odamız tarafından ödüllendirildi.

Thursday, 27.08.2015

Odamızda Marmaris Kaymakamı Celaletin Yüksel, Milli Eğitim Md. Yrd.,  Halıcı Ahmet Urkay And. Lisesi Müdürü, MTO Başkanı Mehmet Baysal, yönetim kurulu üyeleri, başarı gösteren öğrenci yakınları ve öğrencilerin katılımları ile 2014-2015 Lys sınavında alanlarında 1. Olan öğrencilere lap top takdim etti. Celalettin Yüksel, öğrencileri tebrik ederek başarılı insan olmanın önemine vurgu yaparken, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal da ailelere teşekkür ederek başarının arkasında ki diğer unsurunsa anne ve babalar olduğunu değindi. Ödül alan öğrenciler ise; Kaan Sak- T.M , Tunahan Erkal- T.S , Elifnaz Keskin- M.F  ve Melisa Güntekin- dil branşı.

MTO binasında gerçekleşen ödül töreninde konuklara sinevizyonda Prof.Dr. Acar Baltaş’ın “Hayalini yorganına göre uzat”  iş ve özel hayattaki başarı ve mutluluk konusuna, farklı ve zihin açıcı bir yaklaşım getiren film izletildi. Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Baysal, 6 ay önce Şerif Uzgören’in  verdiği seminerde her yıl Lys’ de dereceye giren öğrencilere hediye vermek istediklerini ve bunu gerçekleştirmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Baysal ayrıca ailelerin önemine vurgu yaparak “ çocuklarımızın başarı elde etmesi için ailelerimiz de fedakarlık göstermek zorunda. Sadece 1. lik değil bütün başarılı çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

Kaymakam Yüksel;  ise insanların başarı sonucunda takdir edilmesi gerektiğine vurgu yaptı, başarıların öğrencilerin kendi gösterdiği ve ailelerin gayreti, öğretmenlerin çabası ile yakalandığına belirterek”  bu tür başarılar diğer öğrencilere de örnek olmalıdır. İzlediğimiz film de hedeflerimizi izlemek ve bu doğrultudan sapma göstermemek çok önemlidir. Çevreyi de daha iyi özümseyerek yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Celalettin Yüksel, Mehmet Baysal, Nurgül Karahitay ve Taşkın Baykara takdim etti. Alanlarında birinci olan 4 öğrencinin ise Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’ nden olması dikkat çekti. Okul müdürü Rafet Coşkun da okulun başarısından memnun olduğunu, ilçeye örnek olacak bir yapıda eğitim verdiklerini ve karşılığını aldıklarını belirtti ve Mehmet baysal tarafından kendilerine teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Odamız tarafından yürütülen ve Marmaris'te alternatif turizm alanlarının ve faaliyetlerinin, Marmaris kültürünün, değerlerinin ve yöresel tatlarının turizmde ön plana çıkartılması ve bu amaçla tanıtım altyapısı kurulmasını kapsayan ROTA MARMARİS isimli projemiz kapsamında, 4 dil seçeneği ile İlçemizde ki yerli ve yabancı misafirlerimize rehberlik edecek olan Kiosklar, Rota Marmaris tanıtım kitapçığı ve en son odamız tarafından bastırılan yeni bastırılan Eytam İdaresi-Sandıkları ve Marmaris Uygulaması (1885-1911)  kitabımız ve yöremize özgü hazırladığımız Marmaris Çam kolonyası Kaymakam Celalettin Yüksel’e tanıtıldı.

Ödül töreni konukların da yer aldığı kokteyl ile sona erdi

(Ozan Çimendere- MTO  Cevriye Güneştutar)